Skip to main content
Voorgerecht
Hoofdgerechten
Bijgerecht
Dessert
Gebak
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Desserts
Gebak
Erwtensoep
Worstmaker Samuel Levie liet zich ooit over erwtensoep voorlichten door Johannes van Dam en hij heeft een boek over het onderwerp voltooid samen met cuisinier Joris Bijdendijk, chef-kok van restaurant Rijks* in Amsterdam. Het onderstaande recept komt uit het betreffende boek, dat de eenduidige titel Snert draagt.
Vlees
Kip en friet met Harissa mayonaise
Een traybake met kip en friet - wie houdt er niet van? Eenvoudig te maken met kant en klare Harissa, maar je kunt natuurlijk ook zelf pilpelchuma pasta maken.
Vlees
Corner-shop curry
Wie houdt er niet van curry? Dit briljante currysausrecept maakt gebruik van ingrediënten die je in elke supermarkt kunt kopen en die je op heel veel manieren kunt gebruiken.
30 minuten, Vlees
Klassieke Lasagne met Salsa Verde
Een klassieke lasagne. De salsa verde geeft dit gerecht een frisheid, perfect voor de lente.
Vlees
Hartige Taart van Pompoen, Prei en Za'atar
Deze taart is een geweldig feestelijk middelpunt en een verfrissend alternatief voor kerst. Het is handig om de taart de dag van tevoren te maken, zodat je genoeg tijd hebt om op te stijven in de koelkast voordat je hem bakt. Je kunt de taart ook van tevoren bakken, dan verwarm je hem 20 minuten op 175 graden voor het serveren.
Vegetarisch
Geroosterde Pompoen met Ahorn en Chili
De pompoen heeft even wat tijd nodig in de oven, maar is daarna heerlijk zacht en smaakvol. Eenvoudig te bereiden gerecht voor 4 personen.
Vegetarisch
Tagliatelle met Champignon en Prosciutto
Tagliatelle is misschien wel de meest populaire pastasoort. Tagliatelle is makkelijk om te koken en met een simpele saus zet je in een handomdraai een overheerlijk gerecht op tafel.
30 minuten, Vlees
Naan-Pizza met Kikkererwten
Door naanbrood besmeerd met tikka-massalayoghurt knapperig te bakken, krijg je een heerlijke Indiase pizza! Getopt met kruidige kikkererwten, gewokte groenten en een frisse komkommersalade verander je de klassieke Italiaanse pizza in een Indiaas feestje.
Vegetarisch, 30 minuten
Pannenkoeken (basisrecept)
Natuurlijk kun je een standaard mix uit een pakje gebruiken maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite stel je zelf je pannenkoekenmix samen. Basis, de standaard zoals het eigenlijk hoort. Of terwijl: naturel, zodat je zelf kunt los gaan met beleggen.
Vegetarisch, 30 minuten
Malse Kip in Oreganosaus
Het is geen simpele opgave om het bord te moeten delen met deze malse kipfilets in zelfgemaakte oreganosaus. Deze salade van gegrilde zomergroenten, verkruimelde feta, verse oregano en crunchy hazelnoten is helemaal tegen de taak opgewassen.
Vlees
Ultieme Winter Couscous
Yotam Ottolenghi's ultieme winter couscous! Ondanks de lange ingrediëntenlijst is het gerecht verrassend snel klaar. Warm serveren aan vier hongerige mensen.
Vegetarisch
Snelle Vissoep
Een makkelijk en snel te bereiden vissoep, waarbij je alle soorten vis kunt gebruiken. Ook lekker met brood, maar laat dan de krieltjes achterwegen.
Vis
Erwtensoep
Vlees
Kip en friet met Harissa mayonaise
Vlees
Corner-shop curry
30 minuten, Vlees
Klassieke Lasagne met Salsa Verde
Vlees
Hartige Taart van Pompoen, Prei en Za'atar
Vegetarisch
Geroosterde Pompoen met Ahorn en Chili
Vegetarisch
Tagliatelle met Champignon en Prosciutto
30 minuten, Vlees
Naan-Pizza met Kikkererwten
Vegetarisch, 30 minuten
Pannenkoeken (basisrecept)
Vegetarisch, 30 minuten
Malse Kip in Oreganosaus
Vlees
Ultieme Winter Couscous
Vegetarisch
Snelle Vissoep
Vis
1
2
3