Skip to main content
Granola met Olijfolie en Maple Syrup

Granola met Olijfolie en Maple Syrup

Granola met Olijfolie en Maple Syrup

De lekkerste granola: diep goudbruin geroosterd, licht gezoet en perfect krokant.

Geschreven door Denise Kortlever

Total Time
40 min
Difficulty
Easy
Granola met Olijfolie en Maple Syrup

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie

  • 120ml maple syrup

  • 160 gram havermout

  • ½tl kaneel

  • ½tl grof zeezout

  • 75 gram gemengde rauwe noten naar keuze, grofgehakt

  • 30 gram pompoenpitten

  • 30 gram zonnebloempitten

  • handje rozijnen of gedroogde cranberries

  • handje bananenchips

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    10 min
  • Kooktijd
    30 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140°C

  2. Meng de olijfolie en de maple syrup in een kommetje. Voeg de havermout, kaneel en het zout toe en vervolgens de noten en zaden. Meng goed tot alles met een kleverig laagje is bedekt.

  3. Verspreid de granola over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Roer het mengsel halverwege even om.

  4. Laat de granola afkoelen en krokant worden op de bakplaat. Voeg vervolgens de rozijnen en banenchips toe.