Skip to main content
Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

Super eenvoudig te maken, lastig om te laten staan... Laat de cheesecake niet op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert. Hij snijdt en smaakt beter rechtstreeks uit de koelkast.

Geschreven door Nigella Lawson

Total Time
4 h 30 min
Difficulty
Easy
Nutella Cheesecake

Ingrediënten

    • 250 gram Digestive koekjes
    • 75 gram zachte ongezouten boter
    • 350 gram Nutella (op kamertemperatuur)
    • 100 gram gehakte geroosterde hazelnoten
    • 500 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
    • 60 gram poedersuiker (gezeefd)

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    30 min
  • Koelen
    4 h

Bereiding

  1. Breek de Digestive koekjes in de kom van een keukenmachine, voeg de boter en een eetlepel Nutella van 15 ml toe en mix tot het begint te klonteren. Voeg 25g/3 eetlepels van de hazelnoten toe en blijf pulseren tot je een vochtig, zanderig mengsel hebt.

  2. Doe het mengsel in een ronde springvorm van 23 cm en druk het in de bodem met je handen of de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om af te koelen.

  3. Klop de roomkaas en poedersuiker tot een gladde massa en voeg dan de overgebleven Nutella toe aan het roomkaasmengsel en blijf kloppen tot het gecombineerd is.

  4. Haal de springvorm uit de koelkast en strijk het Nutella-mengsel voorzichtig over de bodem. Strooi de overgebleven gehakte hazelnoten erover en zet de vorm minstens vier uur of een nacht in de koelkast. Serveer direct uit de koelkast voor het beste resultaat.