
Kokostaart met amandelen en bosbessen
Kokostaart met amandelen en bosbessen
Geschreven door Yotam Ottolenghi

Ingrediënten
-
200 gram boter, plus extra om in te vetten
-
180 gram amandelmeel
-
60 gram gedroogd geraspt kokos
-
250 gram fijne kristalsuiker
-
70 gram zelfrijzend bakmeel
-
¼ theelepel zout
-
4 grote eieren
-
1½ theelepel vanille-extract
-
2 theelepels fijne rasp van 2 citroenen
-
200 gram verse bosbessen
-
20 gram geschaafde amandelen
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd20 min
-
Kooktijd55 min
Bereiding
-
Laat de boter smelten en daarna tot kamertemperatuur afkoelen. Vet een ronde taartvorm van 23 cm doorsnee in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verhit de oven tot 160 °C.
-
Doe het amandelmeel met het kokos, de suiker, het zelfrijzend bakmeel en het zout in een grote mengkom en klop alles door elkaar om het mengsel luchtig en klontvrij te maken.
-
Klop in een andere middelgrote kom de eieren los. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de citroenrasp toe en klop tot alles is vermengd. Schep 150 gram bosbessen door het beslag en giet het in de vorm. Strooi de achtergehouden bosbessen over de bovenkant samen met de geschaafde amandelen en bak de taart 50-55 minuten in de oven tot een in het midden van de taart gestoken spies er schoon uit komt. Houd de taart tegen het einde van de baktijd goed in het oog, door het relatief grote aantal eieren in het beslag kan nog enigszins vochtig gebak in enkele minuten te gaar worden.
-
Zet de vorm 30 minuten opzij voor u de taart eruit haalt, verwijder het bakpapier en zet de taart met de gegarneerde kant boven op een taartschaal. U kunt hem warm met room serveren of hem rustig laten afkoelen.
Tip
U kunt de taart in een goed gesloten trommel of verpakt in aluminiumfolie maximaal 3 dagen bewaren. Of bewaar hem 1 maand in de vriezer.