
Blondies met witte chocolade
Blondies met witte chocolade
Geschreven door Rutger van den Broek

Ingrediënten
-
- 100 gr boter
- 250 gr witte chocolade, grof gehakt
- 2 eieren
- 125 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 135 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 75 gr walnoten, grof gehakt
- 75 gr gedroogde cranberry’s
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd15 min
-
Bakken30 min
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
-
Doe de boter met 150 gram van de witte chocolade in een steelpannetje en smelt deze al roerend op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur als alles gesmolten is. Eventueel kun je de boter en de chocolade ook in de magnetron smelten.
-
Doe de eieren, lichtbruine basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en roer dit door. Meng de gesmolten witte chocolade en boter door het mengsel. Roer de bloem en het bakpoeder erdoor en meng als laatste de walnoten, gedroogde cranberry’s en de overgebleven 100 gram stukjes witte chocolade door het blondiebeslag.
-
Doe het beslag in de vorm en zet de bakvorm 30-35 minuten in de oven. Na het bakken zakken de blondies nog iets in, dat hoort zo. Laat de het helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt.