Skip to main content
Blondies met witte chocolade

Blondies met witte chocolade

Blondies met witte chocolade

Heerlijk smeuïge blondies, vol van smaak. Voor de vulling van dit blondies recept is gekozen voor walnoten en cranberry’s, maar daar kun je natuurlijk mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld frambozen, stukjes fudge of gehakte pecannoten om de blondies een andere smaak te geven.

Geschreven door Rutger van den Broek

Total Time
45 min
Difficulty
Easy
Blondies met witte chocolade

Ingrediënten

    • 100 gr boter
    • 250 gr witte chocolade, grof gehakt
    • 2 eieren
    • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • ¼ tl zout
    • 135 gr bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • 75 gr walnoten, grof gehakt
    • 75 gr gedroogde cranberry’s

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    15 min
  • Bakken
    30 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

  2. Doe de boter met 150 gram van de witte chocolade in een steelpannetje en smelt deze al roerend op laag vuur. Haal het pannetje van het vuur als alles gesmolten is. Eventueel kun je de boter en de chocolade ook in de magnetron smelten.

  3. Doe de eieren, lichtbruine basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en roer dit door. Meng de gesmolten witte chocolade en boter door het mengsel. Roer de bloem en het bakpoeder erdoor en meng als laatste de walnoten, gedroogde cranberry’s en de overgebleven 100 gram stukjes witte chocolade door het blondiebeslag.

  4. Doe het beslag in de vorm en zet de bakvorm 30-35 minuten in de oven. Na het bakken zakken de blondies nog iets in, dat hoort zo. Laat de het helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt.