Skip to main content
Tagliatelle met Champignon en Prosciutto

Tagliatelle met Champignon en Prosciutto

Tagliatelle met Champignon en Prosciutto

Tagliatelle is misschien wel de meest populaire pastasoort. Tagliatelle is makkelijk om te koken en met een simpele saus zet je in een handomdraai een overheerlijk gerecht op tafel.

Geschreven door Bill Granger

Total Time
20 min
Difficulty
Easy
Tagliatelle met Champignon en Prosciutto

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 teen knoflook uit de knijper

  • 4 plakken prosciutto, grof gehakt

  • 200 gram champignons, in plakjes

  • 80 ml kippenbouillon

  • 80 ml room

  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

  • zeezout

  • versgemalen zwarte peper

  • geraspte Parmezaanse kaas

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    20 min
  • Kooktijd
    20 min

Bereiding

  1. Kook de pasta al dente in een grote pan kokend water met wat zout.

  2. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Voeg de knoflook en prosciutto toe en bak deze al roerend 3-4 minuten of tot de prosciutto krokant is. Voeg de champignons toe en bak deze in ongeveer 4 minuten goudgeel. Voeg de bouillon toe, laat hem tot de helft inkoken, voeg de room toe en laat nog 2 minuten pruttelen.

  3. Giet de pasta af, doe hem bij de saus en schud goed om. Maak op smaak af met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Dien onmiddelijk op met geraspte Parmezaanse kaas.