
Tagliatelle met Champignon en Prosciutto
Tagliatelle met Champignon en Prosciutto
Geschreven door Bill Granger

Ingrediënten
-
400 gram tagliatelle
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 teen knoflook uit de knijper
-
4 plakken prosciutto, grof gehakt
-
200 gram champignons, in plakjes
-
80 ml kippenbouillon
-
80 ml room
-
1 eetlepel gehakte verse peterselie
-
zeezout
-
versgemalen zwarte peper
-
geraspte Parmezaanse kaas
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd20 min
-
Kooktijd20 min
Bereiding
-
Kook de pasta al dente in een grote pan kokend water met wat zout.
-
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan op een matig vuur. Voeg de knoflook en prosciutto toe en bak deze al roerend 3-4 minuten of tot de prosciutto krokant is. Voeg de champignons toe en bak deze in ongeveer 4 minuten goudgeel. Voeg de bouillon toe, laat hem tot de helft inkoken, voeg de room toe en laat nog 2 minuten pruttelen.
-
Giet de pasta af, doe hem bij de saus en schud goed om. Maak op smaak af met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Dien onmiddelijk op met geraspte Parmezaanse kaas.