Skip to main content
Malse Kip in Oreganosaus

Malse Kip in Oreganosaus

Malse Kip in Oreganosaus

Het is geen simpele opgave om het bord te moeten delen met deze malse kipfilets in zelfgemaakte oreganosaus. Deze salade van gegrilde zomergroenten, verkruimelde feta, verse oregano en crunchy hazelnoten is helemaal tegen de taak opgewassen.

Geschreven door Tamara Silverstein

Total Time
40 min
Difficulty
Easy
Malse Kip in Oreganosaus

Ingrediënten

  • 100 gram Mesclun

  • 50 gram feta

  • 1 kipfilet

  • 5 gram verse oregano

  • 1 aubergine

  • 1 courgette

  • 25 gram hazelnoten

  • balsamicoazijn

  • suiker

  • olijfolie

  • zout

  • zwarte peper

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    30 min
  • Kooktijd
    40 min

Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan zonder olie. Rooster de hazelnoten op middelhoog vuur 2-3min tot ze goudbruin zijn en beginnen te geuren. Neem de noten uit de pan, laat afkoelen en hak ze grof.

  2. Snijd de courgette en aubergine in de lengte in plakken van 2-3mm dik. Bestrooi de groenten met ½tl zout en zet opzij zodat ze wat vocht kunnen loslaten. Dep de groenten dan droog met keukenpapier.

  3. Verhit 1el olijfolie in de koekenpan en bak de groenteplakken op hoog vuur in 2-3min per kant goudbruin en gaar. Doe de groenteplakken in een kom en bestrooi met peper en zout. Pluk de blaadjes van 2 oreganotakjes. Meng 1el olijfolie met 1el balsamicoazijn en de oreganoblaadjes en voeg toe aan de kom met groenten. Roer door.

  4. Dep de kipfilet droog en snijd 'm in 2 platte filets Wrijf in met een snuf peper en zout. Verhit opnieuw 1el olijfolie in de koekenpan en bak het vlees 2-3min per kant op middelhoog vuur. Schep het vlees met braadvocht uit de pan zodra de kip in het midden gaar is.

  5. Houd het vuur middelhoog. Voeg 1 takje oregano, 2el water, 1el balsamicoazijn, 1tl suiker en wat peper en zout toe aan de pan. Laat deze saus een paar minuten indikken. Haal de pan van het vuur en voeg het vlees met braadvocht weer toe. Wentel het vlees goed door de saus en haal het takje oregano uit de pan.

  6. Verkruimel de feta. Pluk de rest van de oregano, snijd grof en meng met de sla en geroosterde groenten. Kruid met peper en zout. Snijd het vlees in schuine plakken en verdeel het met de salade over de borden. Garneer met de hazelnoten en de kaas en bedruppel het geheel met de saus.