
Geroosterde Pompoen met Ahorn en Chili
Geroosterde Pompoen met Ahorn en Chili
Geschreven door Donna Hay

Ingrediënten
-
1 flespompoen van 2kg of 2 flespompoenen van 1 kg, gehalveerd
-
2 eetlepels olijfolie extra vergine
-
1 eetlepel pure ahornsiroop
-
1 theelepel chilivlokken
-
40 gram geroosterde amandelen, grofgehakt
-
320 gram gekookte quinoa
-
8 gram gescheurde muntblaadjes
-
60 gram wilde rucola
-
140 gram lichte tahin
-
160 ml citroensap
-
250 ml water
-
1 teen knoflook, geperst
-
zeezout
-
grofgemalen zwarte peper
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd30 min
-
Kooktijd60 min
Bereiding
-
Verwarm de oven op 220°C.
-
Verwijder de pompoenpitten met een lepel. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Snijd het vruchtvlees op een paar plekken ondiep in met de punt van een scherp mes. Meng de olie, ahornsiroop, chili en zout en peper en bestrijk de pompoenen ermee. Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
-
Verwijder het folie en zet nog 40 minuten in de oven of tot de pompoen goudbruin en zacht is.
-
Meng voor de tabouleh in een grote kom de quinoa, munt en rucola.
-
Meng voor de dressing in een kleine komde tahin, het citroensap, water, de knoflook en zout.
-
Leg de pompoen op een schaal en schep de tabouleh erop. Druppel de citroen-tahindressing erover, bestrooi met de amandelen en dien op.