Skip to main content
Provençaalse Quiche met Geroosterde Groenten

Provençaalse Quiche met Geroosterde Groenten

Provençaalse Quiche met Geroosterde Groenten

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van meel, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Deze quiche is gemaakt met geroosterde groenten.

Geschreven door John Gerdsen

Total Time
1h 45 min
Difficulty
Easy
Provençaalse Quiche met Geroosterde Groenten

Ingrediënten

  • Deeg

    • 300 g bloem
    • 2 eieren
    • 150 g boter
    • 1 tl zout
    Vulling
    • 1 rode paprika
    • 1 gele paprika
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 1 venkelknol
    • 2 rode ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 takje rozemarijn
    • 1 takje tijm
    Eimengsel
    • 200 ml crème fraîche
    • 4 eieren
    • 75 g geraspte kaas
    • 1 el provençaalse kruiden
    • 75 g zachte geitenkaas
    Extra nodig
    • ovenschaal doorsnede 24 cm
    • deegroller
    • kwastje
    • boter om in te vetten

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    60 min
  • Kooktijd
    1h 45 min

Bereiding

  1. Deeg

    Zeef de bloem. Meng de gezeefde bloem, eieren, boter en zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

  2. Vulling

    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, courgette en aubergine. Verwijder de harde kern uit de venkel. Pel de uien en snijd alle groente in gelijke delen van circa 3 centimeter. Pel en snijd de knoflook. Ris de rozemarijn en tijm en hak deze fijn. Leg alle groente op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met peper, een beetje zout en de gehakte kruiden en rooster de groente circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Eimengsel

    Meng de crème fraîche met eieren, de helft van de gerapte kaas, Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper.

  4. Quiche 

    Breng de oventemperatuur terug tot 180 ºC. Bestrijk de ovenschaal met boter. Rol het deeg uit en bekleed de ovenschaal met deeg. Voeg de helft van de groente toe. Giet het eimengsel over de groente tot ze net onder staan. Brokkel de helft van de geitenkaas erover en strooi de overgebleven geraspte kaas erop. Herhaal dit proces nogmaals tot de massa op is. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

  5. Serveren

    Snijd in punten en serveer op voorverwarmde borden.