Skip to main content
Naan-Pizza met Kikkererwten

Naan-Pizza met Kikkererwten

Naan-Pizza met Kikkererwten

Door naanbrood besmeerd met tikka-massalayoghurt knapperig te bakken, krijg je een heerlijke Indiase pizza! Getopt met kruidige kikkererwten, gewokte groenten en een frisse komkommersalade verander je de klassieke Italiaanse pizza in een Indiaas feestje.

Geschreven door Chef Mirte

Total Time
20 min
Difficulty
Easy
Naan-Pizza met Kikkererwten

Ingrediënten

  • 1 rode ui

  • 250 gram naan brood

  • 50 gram Tikka Masala pasta

  • 135 gram Griekse Yoghurt

  • 100 gram babyspinazie

  • 1 komkommer

  • 25 gram cashewnoten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram)

  • 1 gele paprika

  • 10 gram koriander

  • zout

  • zwarte peper

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    20 min
  • Kooktijd
    20 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C hetelucht/225°C. Roer de ½ van de currypasta door de ½ van de yoghurt. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de saus. Laat de kikkererwten in een zeef uitlekken, meng ze met de rest van de currypasta. Verdeel de kikkererwten over de naanbroden en bak de naanpizza's onderin de oven in 12-15min knapperig.

  2. Rooster intussen de cashewnoten in een droge, grote koekenpan op middelhoog vuur in 2-3min goudbruin. Neem uit de pan en zet apart. Let op, de noten kunnen snel verbranden dus schud de pan af en toe.

  3. Pel en hak intussen de ui fijn. Halveer de paprika, verwijder de kern en snijd hem in 1cm grote stukjes.

  4. Verhit 1-2el olijfolie in de zojuist gebruikte koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika al roerend 2-3min. Voeg 1-2el water en een hand babyspinazie toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken. Voeg de rest van de spinazie hand voor hand toe en roerbak ca. 1-2min totdat alle blaadjes zijn geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Pluk intussen een paar korianderblaadjes en houd deze apart. Hak de rest van de koriander met de steeltjes fijn. Rasp de mini-komkommer grof. Roer de rasp en gehakte koriander door de rest van de yoghurt. Breng de salade op smaak met zout en peper.

  6. Beleg de gebakken naanpizza's met de gewokte groenten en bestrooi met de cashewnoten. Serveer de naanpizza's met een schepje komkommersalade of serveer deze ernaast. Bestrooi met de apartgehouden koriander.