
Aspergequiche
Aspergequiche
Deze quiche op basis van bladerdeeg is eenvoudig te maken en heerlijk in combinatie met asperges. Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden meestal vanaf april. Je kunt uiteraard zelf bladerdeeg maken, maar kant- en klaar volstaat hier prima!
Geschreven door JW
Total Time
1h 30 min
Difficulty
Easy

Aspergequiche
Ingrediënten
-
- 600 gram asperges
- 150 gram zeeuws spek, in plakjes
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram jong belegen kaas, geraspt
- 20 gram fijngesneden bladpeterselie
- 1 theelepel provençaalse kruiden
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd50 min
-
Kooktijd1h 30 min
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C
-
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook de asperges in water met zout in ± 8 minuten beetgaar
-
Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ± 6 minuten knapperig
-
Bekleed de bakvorm met het deeg en leg de asperges en het spek hierop
-
Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas, peterselie, provençaalse kruiden en naar smaak peper en zout erdoor
-
Schenk het eimengsel over de asperges en het spek
-
Bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar