Skip to main content
Aspergequiche

Aspergequiche

Aspergequiche

Deze quiche op basis van bladerdeeg is eenvoudig te maken en heerlijk in combinatie met asperges. Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden meestal vanaf april. Je kunt uiteraard zelf bladerdeeg maken, maar kant- en klaar volstaat hier prima!

Geschreven door JW

Total Time
1h 30 min
Difficulty
Easy
Aspergequiche

Ingrediënten

    • 600 gram asperges
    • 150 gram zeeuws spek, in plakjes
    • 6 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
    • 4 eieren
    • 200 gram crème fraîche
    • 100 gram jong belegen kaas, geraspt
    • 20 gram fijngesneden bladpeterselie
    • 1 theelepel provençaalse kruiden

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    50 min
  • Kooktijd
    1h 30 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C

  2. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook de asperges in water met zout in ± 8 minuten beetgaar

  3. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in ± 6 minuten knapperig

  4. Bekleed de bakvorm met het deeg en leg de asperges en het spek hierop

  5. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas, peterselie, provençaalse kruiden en naar smaak peper en zout erdoor

  6. Schenk het eimengsel over de asperges en het spek

  7. Bak de quiche in 35-40 minuten goudbruin en gaar