Skip to main content
Kipsaltimbocca met Geroosterde Citrusgroenten

Kipsaltimbocca met Geroosterde Citrusgroenten

Kipsaltimbocca met Geroosterde Citrusgroenten

Saltimbocca betekent letterlijk vertaald 'spring in je mond'! We gebruiken geen kalfsfilet om deze Italiaanse klassieker maken, maar geven een twist door kipfilet te gebruiken die je met salie en spek op smaak brengt. Erbij eet je in de oven geroosterde aardappels, pastinaak en venkel met citroen.

Geschreven door Chef Martina

Total Time
40 min
Difficulty
Easy
Kipsaltimbocca met Geroosterde Citrusgroenten

Ingrediënten

    • 100 gram (circa 8 plakken) spekplakjes
    • 400 gram pastinaak
    • 500 gram vastkokende aardappels
    • 2 kipfilets
    • 1 venkel
    • 1 citroen
    • 1 teen knoflook
    • verse salie
    • amandelschaafsel
    • olijfolie
    • peper en zout

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    30 min
  • Kooktijd
    40 min

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil en snijd de aardappels en pastinaak in schijfjes. Snijd de stronk en het loof van de venkel. Snijd de venkel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.

  2. Leg de aardappels, pastinaak en venkel op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1el olijfolie en bestrooi met 1/2tl zout en peper. Hussel alles goed om. Snijd de citroen in schijfjes, leg ze erbij en rooster de groenten in ca. 25min gaar en goudbruin.

  3. Verhit intussen een middelgrote, droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 1-2min goudbruin. Let op: het schaafsel kan snel verbranden! Neem het schaafsel uit de pan en zet opzij.

  4. Pluk de salieblaadjes en doe de steeltjes weg. Dep de kipfilet droog en leg de salieblaadjes erbovenop en wikkel vervolgens de spekplakjes om de kipfilet. Snijd de knoflookteen doormidden (je hoeft hem niet te pellen!).

  5. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1el olijfolie toe. Leg de knoflookhelften met de snijkant naar onder in de pan. Leg de kipfilet in de pan en bestrooi de bovenkant met een snuf zout. Bak de kip om en om ca. 10 minuten totdat de kip gaar is. Zet het vuur iets lager als de kip te donker wordt. Doe de knoflook weg.

  6. Neem de bakplaat met groenten uit de oven en pers de citroen boven de aardappels en pastinaak uit. Snijd de kip-saltimbocca schuin in dikke plakken. Schep de groenten op, leg de kip erbovenop en bestrooi het geheel met amandelschaafsel.