Skip to main content
Franse Appeltaart

Franse Appeltaart

Franse Appeltaart

Appeltaart kan gemaakt worden op veel manieren. Fransen zijn dol op een royale portie crème fraîche. In hartige en zoete gerechten. Terecht! Proef deze appeltaart, pardon tarte aux pommes - met haar zijdezachte roomvulling maar eens. Gebruik lekker zoete appels bijvoorbeeld Golden Delicious of Elstar.

Geschreven door Janneke Philippi

Total Time
1h 45 min
Difficulty
Easy
Franse Appeltaart

Ingrediënten

    • 100 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
    • 150 gram suiker
    • 200 gram bloem, gezeefd
    • 3 eieren
    • 125ml crème fraîche
    • 75ml melk
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 à 3 handappels
    Extra nodig:
    • keukenmachine of mixer met deeghaken
    • vershoudfolie
    • springvorm van 24cm doorsnede
    • bakpapier
    • blindbakvulling (bijv. bakknikkers of gedroogde bonen)

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    45 min
  • Kooktijd
    1h 45 min

Bereiding

  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken de boter met 100 gram suiker, de bloem, 1 ei en een beetje zout tot een soepel deeg. Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg tussen 2 vellen vershoudfolie uit tot een ronde lap van 28cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg. Leg een royaal vel bakpapier op de deegbodem met daarop de blindbakvulling en bak de taartbodem in 15-20 minuten lichtbruin en droog.

  3. Klop intussen met een garde de crème fraîche met de melk, de vanillesuiker, 50 gram suiker en 2 eieren tot een glad mengsel. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen. Snijd elk stuk appel in tenminste 8 partjes. Schenk het mengsel op de deegbodem en druk de appelpartjes in de room.

  4. Bak de appeltaart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de roomvulling stevig voelt en lichtgekleurd is. Laat de taart in de vorm afkoelen.