
Chocolade Brownies
Chocolade Brownies
Deze klassieke chocolade brownies kunnen zonder enige toevoeging gegeten worden, maar met noten (bijvoorbeeld macademia's, pecannoten, walnoten) of gedroogde zuren kersen erbij zijn er vele variaties mogelijk. Bak de brownies niet te lang, anders worden ze hard!
Geschreven door Jamie Oliver
Total Time
1h 0 min
Difficulty
Easy

Chocolade Brownies
Ingrediënten
-
- 250 gram boter
- 200 gram pure chocola (≥ 70% vaste cacaobestanddelen) in stukjes
- 150 gram gehakte noten
- 80 gram cacaopoeder, gezeefd
- 65 gram bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- 350 gram suiker
- 4 grote eieren
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd35 min
-
Kooktijd1h 0 min
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C
-
Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier
-
Smelt de boter en de chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocolade gesmolten zijn
-
Roer vervolgens de noten door het chocolade mengsel
-
Meng in een andere kom de cacao, bloem, bakpoeder en suiker en roer ook die door het mengsel van chocola en nootjes
-
Klop de eieren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn
-
Schenk het mengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 25 minuten in de oven. Het gebak moet beslist niet te gaar worden. Anders dan bij cake moet een prikker niet helemaal droog zijn als je hem er na 5 seconden uittrekt.