Skip to main content
Frangipanetaart met Verse Vruchten

Frangipanetaart met Verse Vruchten

Frangipanetaart met Verse Vruchten

Frangipane is een beslag op basis van boter, suiker, gemalen amandelen, eieren en bloem. Het heeft dus niets te maken met Frangipani, een boomsoort gewaardeerd om haar lekkere geur. Onderstaand recept is afkomstig uit Masterchef Australia, gemaakt door Matt Moran.

Geschreven door Matt Moran

Total Time
3h 0 min
Difficulty
Medium
Frangipanetaart met Verse Vruchten

Ingrediënten

    • Frambozen
    • Bosbessen
    • Aardbeien
    • Aardbeienjam
    • 375 gram bloem
    • 175 gram poedersuiker
    • 325 gram boter
    • 4 eieren
    • 125 gram amandelmeel
    • 25ml rum

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    60 min
  • Kooktijd
    3h 0 min

Bereiding

  1. Bereiding korstdeeg:
    • mix 375 gram bloem, 50 gram poedersuiker en 200 gram boter tot het broodkruimels lijken
    • voeg het ei toe
    • kneed het met de hand tot één geheel
    • wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 à 2 uur rusten in de koelkast
  2. Bereiding Frangipanebeslag:
    • klop 125 gram boter en 125 gram poedersuiker. Klop er niet teveel lucht in
    • voeg 2½ ei toe (kluts het derde ei en voeg daarvan de helft toe) en zorg dat alles één geheel is
    • voeg de amandelmeel toe en mix dit alles door elkaar
    • roer het resultaat door elkaar tot het eruit ziet als dikke slagroom
    • voeg de rum toe en spatel het geheel door elkaar
  3. Samenstellen van de taart:
    • rol het korstdeeg uit tot je een ronde plak van enkele millimeters dik hebt
    • bedek het bakblik met het deeg
    • laat het deeg nog ± 15 minuten rusten in de koelkast
    • haal de taart uit de koelkast en smeer het deeg in met een laagje aardbeienjam
    • lepel het frangipanebeslag op de bodem en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
    • verdeel de vruchten willekeurig over de frangipane
    • druk de vruchten gedeeltelijk in de frangipane
    • bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-40 minuten
    • voor het serveren van de taart de taart nog een keer insmeren met een laagje aardbeienjam.

    Serveer de taart met het restant van de verse vruchten en wat slagroom ernaast.