
Snelle Vissoep
Snelle Vissoep
Geschreven door Roberta Pagnier

Ingrediënten
-
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 gele paprika
- 250 gram cherrytomaatjes
- 140 gram tomatenpuree
- olijfolie om in te bakken
- 1 sinaasappel
- 1 l water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 300 gram geschilde krieltjes
- 300 gram kabeljauw
- 150 gram cocktailgarnalen
- 0.5 bosje bladpeterselie
- olijfolie extra vierge
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd30 min
-
Kooktijd40 min
Bereiding
-
Pel en snipper de ui fijn.
-
Pel en snijd de knoflook fijn.
-
Schil en snijd de wortel in blokjes.
-
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
-
Halveer de cherrytomaatjes.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
-
Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Voeg de wortel, paprika en de tomaten toe en bak circa 2 minuten. Voeg het water en de kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.
-
Voeg de krieltjes toe aan de soep en kook circa 7 minuten.
-
Halveer de sinaasappel en pers het sap boven de pan uit.
-
Snijd de kabeljauw in stukjes. Voeg de garnalen en kabeljauw toe en verwarm nog circa 5 minuten. Breng op smaak met beetje versgemalen peper.
-
Pluk en snijd de peterselie fijn.
-
Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.