Skip to main content
Snelle Vissoep

Snelle Vissoep

Snelle Vissoep

Een makkelijk en snel te bereiden vissoep, waarbij je alle soorten vis kunt gebruiken. Ook lekker met brood, maar laat dan de krieltjes achterwegen.

Geschreven door Roberta Pagnier

Total Time
40 min
Difficulty
Easy
Snelle Vissoep

Ingrediënten

    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 wortel
    • 1 gele paprika
    • 250 gram cherrytomaatjes
    • 140 gram tomatenpuree
    • olijfolie om in te bakken
    • 1 sinaasappel
    • 1 l water
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 300 gram geschilde krieltjes
    • 300 gram kabeljauw
    • 150 gram cocktailgarnalen
    • 0.5 bosje bladpeterselie
    • olijfolie extra vierge

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    30 min
  • Kooktijd
    40 min

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui fijn.

  2. Pel en snijd de knoflook fijn.

  3. Schil en snijd de wortel in blokjes.

  4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.

  5. Halveer de cherrytomaatjes.

  6. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.

  7. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Voeg de wortel, paprika en de tomaten toe en bak circa 2 minuten. Voeg het water en de kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.

  8. Voeg de krieltjes toe aan de soep en kook circa 7 minuten.

  9. Halveer de sinaasappel en pers het sap boven de pan uit.

  10. Snijd de kabeljauw in stukjes. Voeg de garnalen en kabeljauw toe en verwarm nog circa 5 minuten. Breng op smaak met beetje versgemalen peper.

  11. Pluk en snijd de peterselie fijn.

  12. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.