Skip to main content
Gebraden Kip met Dadels, Olijven en Kappertjes

Gebraden Kip met Dadels, Olijven en Kappertjes

Gebraden Kip met Dadels, Olijven en Kappertjes

Dit gerecht is geïnspireerd op 'Chicken Marbella' uit het kookboek 'The Silver Palate' van Julee Rosso en Sheila Lukins. De kip moet minstens één dag marineren, maar bij voorkeur twee, zodat de kip mals wordt en goed op smaak raakt.

Geschreven door Yotam Ottolenghi

Total Time
1 h 10 min
Difficulty
Easy
Gebraden Kip met Dadels, Olijven en Kappertjes

Ingrediënten

    • 8 kippenbouten met vel (± 2kg)
    • 5 teentjes knoflook, geplet
    • 15 gram verse oregano, en wat extra voor garnering
    • 3 eetlepels rode wijn azijn
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 100 gram groen olijven, zonder pit
    • 60 gram kappertjes, plus 2 eetlepels van het vocht
    • 70 gram Medjoul dadels, zonder pit en in vieren gesneden
    • 2 laurierbladen
    • 120 ml droge witte wijn
    • 1 eetlepel dadelsiroop
    • zout
    • zwarte peper

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    20 min
  • Kooktijd
    50 min

Bereiding

  1. Leg de kip in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe, behalve de wijn en dadelsiroop, samen met ¾ theelepel zout en een gemalen zwarte peper. Mix alles voorzichtig, dek de kom af en laat het gedurende één of twee dagen marineren in de koelkast. Roer de ingrediënten een aantal keren door elkaar gedurende het marineren.

  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

  3. Leg de gemarineerde kip op een grote bakplaat, samen met alle marinade. Meng de wijn en dadelsiroop en verdeel dit over de kip. Plaats de bakplaat in de oven en bak gedurende 50 minuten. Bedruip de kip 2 of 3 keer, totdat het vlees goudbruin is en gaar.

  4. Haal de kip uit de oven, plaats alles op een mooie schaal en strooi er wat vers geplukte oregano over.