Skip to main content
Rendang

Rendang

Rendang

Rendang. Het is niet ingewikkeld, maar je moet wel even het geduld hebben om alle smaken rustig samen te laten komen.

Geschreven door Sergio Herman

Total Time
3h 30 min
Difficulty
Easy
Rendang

Ingrediënten

    • 2 uien, fijn gesnipperd
    • 6 teentjes knoflook, geperst
    • 1 theelepel trassi
    • olijfolie, om in te bakken
    • 3 kemirinoten, gepoft en gehakt
    • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
    • 1 eetlepel komijn
    • 1 theelepel kurkuma
    • 2 eetlepels sambal oelek
    • 1 theelepel tamarindepasta
    • 3 stengels citroengras, geplet en gestrikt
    • gember, 3 cm, geschild en geraspt
    • laos, 2 cm, geschild en geraspt
    • 6 kafir limoenblaadjes
    • 400 gram kokosmelk, plus extra om te garneren
    • 50 gram kokosrasp
    • 2 salamblaadjes
    • 800 gram jus de veau, ingekookt tot 400 gram
    • 1 kilo rundstoofvlees
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel chilivlokken
    • 5 takjes koriander, grof gehakt

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    30 min
  • Kooktijd
    3h 30 min

Bereiding

  1. Stoof ui, knoflook en trassi aan in olijfolie. Voeg de rest van de aromaten tot en met de jus de veau toe (bewaar nog een klein beetje van de kokosmelk voor de afwerking) en laat alles een uur pruttelen.

  2. Bak het stoofvlees aan en kruid met zout en peper.

  3. Voeg het stoofvlees toe aan de rendang en laat circa 3 uur zachtjes trekken tot het vlees boterzacht is en de saus mooi gereduceerd is. Ontvet en schep in een andere kom of serveer in de kookpot. Werk af met chilivlokken, koriander en nog wat kokosmelk.