
Gegrilde Kip met Oergroenten
Gegrilde Kip met Oergroenten
Geschreven door Marley Spoon

Ingrediënten
-
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 pastinaak
- 1 rode biet
- 1 wortel
- 2 kipfilets
- 10g verse peterselie
- 30g mosterd
- 150g halfvolle yoghurt
- suiker
- zwarte peper
- olijfolie
- zout
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd30 min
-
Kooktijd40 min
Bereiding
-
Heteluchtoven voorverwarmen op 200ºC. Uiteinden van rode biet verwijderen en in ca. 1,5cm dikke wedges snijden. Ui pellen, in even grote wedges snijden. Uiteinden van wortel en pastinaak verwijderen, beide in ca. 2cm dikke reepjes snijden.
-
Rode biet, wortel, pastinaak en ui in grote ovenschaal leggen en met 2el olijfolie, snuf zout en peper vermengen. Groenten op bovenste niveau in oven in ca. 25-30min gaar bakken. Na ca. 15min groenten husselen.
-
Ondertussen kip op een snijplank met vershoudfolie leggen. Kip met nog wat vershoudfolie bedekken en met een kookpan plat slaan. Dan op een bord leggen, met 1el olie insmeren en met zout en peper kruiden.
-
Grillpan of gewone koekenpan op middelhoog-hoog vuur verhitten. Zodra de pan goed heet is, kip in ca. ca. 7-10min aan beide kanten gaar bakken, totdat het vlees niet meer roze is.
-
Ondertussen knoflook pellen, fijnhakken. Schil van citroen raspen, dan sap van halve citroen uitpersen. Overige citroen in wedges snijden. In kom yoghurt, 1tl citroenrasp, 2tl citroensap, mosterd, gehakte knoflook en snuf suiker vermengen, op smaak brengen met zout en peper.
-
Vervolgens peterselieblaadjes plukken, grof hakken. Dan met geroosterde groenten vermengen. Kip in plakjes snijden, over borden verdelen. Met yoghurtsaus garneren en met citroenwedges serveren.