
Massamancurry met Zoete Aardappel en Varkensreepjes
Massamancurry met Zoete Aardappel en Varkensreepjes
Geschreven door Marley Spoon

Ingrediënten
-
- 1 rode ui
- 1 bataat
- 1 broccoli
- 1 limoen
- 200g basmatirijst
- 300g varkensreepjes
- 50g massaman currypasta
- 250ml kokosmelk
- 1 verse rode chilipeper
- 40g geroosterde pinda's
- zout
- zwarte peper
- olijfolie
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd30 min
-
Kooktijd40 min
Bereiding
-
Oven voorverwarmen op 200°C. Ui pellen, halveren en in dunne schijfjes snijden. Bataat schillen en in ca. 2cm grote stukjes snijden. Limoen in 4 partjes snijden. Vlees droog deppen.
-
Rijst in een zeef afspoelen onder stromend water totdat water helder kleurt. Vervolgens aan een middelgrote kookpan toevoegen samen met 400ml koud water en snuf zout. Aan de kook brengen, dan vuur laag zetten en met deksel op de pan laten borrelen voor 10-12min. Van vuur halen en met deksel op de pan ca. 5min laten rusten.
-
Ondertussen, 1el olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur verhitten en ui daarin voor ca. 1-2min aanbraden. Varkensreepjes toevoegen en in ca. 4 min gaar en licht gebruind bakken. Curry pasta toevoegen en nog ca. 1-2min meebakken. Voor minder pittig: 1/2 van pasta gebruiken.
-
Vervolgens bataat, kokosmelk en 100ml water toevoegen, goed vermengen en op laag vuur ca 18-20min laten borrelen tot bataat zacht en gaar is gekookt.
-
Ondertussen chilipeper in dunne ringetjes snijden. Broccoli in hapklare stukken snijden. Chili en broccoli op een met bakpapier belegde bakplaat leggen, met 1el olie besprenkelen en met snuf zout en peper bestrooien. In oven plaatsen en 10-12min roosteren totdat broccoli bruin begint te kleuren.
-
Rijst met een vork los roeren. Curry over kommen verdelen en met rijst en broccoli ernaast serveren. Pinda's over gerecht strooien en partjes limoen erbij serveren om over curry uit te knijpen.