Skip to main content
Chinese Pannenkoekjes met Rundergehakt

Chinese Pannenkoekjes met Rundergehakt

Chinese Pannenkoekjes met Rundergehakt

Wie ooit cong you bing heeft geproefd, weet dat deze Chinese pannenkoekjes uitblinken in smaak én eenvoud. Traditioneel worden gemaakt met bosui en bij het ontbijt gegeten, zonder extra topping. Dit is een variant voor het avondeten met een smakelijk gehaktmengsel en een salade met een Aziatisch tintje.

Geschreven door Elisabeth Enache

Total Time
40 min
Difficulty
Medium
Chinese Pannenkoekjes met Rundergehakt

Ingrediënten

    • 20 gram verse knoflookbieslook
    • 300 gram tarwebloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 stukje verse gember (~ een duim groot)
    • 1 minikomkommer
    • 1 paksoi
    • 250 gram rundergehakt
    • 25 gram sojasaus
    • 16 ml sriracha
    • 5 ml sesamolie
    • 36 gram zoete chilisaus
    • peper
    • zout
    • azijn
    • plantaardige olie
    • suiker

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    40 min
  • Kooktijd
    40 min

Bereiding

  1. Snijd de knoflookbieslook in dunne ringetjes. Klop de bloem met 550ml water glad. Roer er dan een snuf zout en peper, de bieslook, 2tl bakpoeder en 1-2el olie door.
  2. Verhit 1el olie in middelgrote koekenpan op hoog vuur. Voeg genoeg beslag toe om de bodem van de pan met een dunne laag te bedekken. Bak elke pannenkoek 2min per zijde. Bak door tot het beslag op is en voeg desnoods meer olie toe. Het beslag is genoeg voor 6 pannenkoeken.
  3. Schil de gember en rasp er ca. 1/2tl van fijn. Snijd de minikomkommer in de lengte in vieren en dan in vingerdikke blokjes. Meng de komkommer en geraspte gember in een kom met 1/4tl zout, 1el azijn en 1/4tl suiker.
  4. Snijd de paksoi in repen (je kunt de stevige onderkant het beste eerst wegsnijden).
  5. Verhit 1tl olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg het gehakt, de paksoi, sojasaus en de helft van de sriracha toe en schep om. Bak 5-6min tot het gehakt gaar en bruin is. Is er nog water in de pan? Bak het vlees nog 1-2min langer. Breng het gehakt op smaak met sesamolie en evt. meer sriracha.
  6. Vul elke pannenkoek met het gehaktmengsel en rol dan op, net zoals een sigaar. Serveer met de salade en geef de chilisaus erbij om de pannenkoekjes in te dippen.