
Orecchiette in Kikkererwten en Tomatensaus
Orecchiette in Kikkererwten en Tomatensaus
Pasta is iets heiligs en deze methode om pasta in de saus te koken en het toevoegen van Noord-Afrikaanse accenten is zeker niet gebruikelijk. Een Italiaan zou dit godslastering noemen, anyhow: snel & lekker...
Geschreven door Yotam Ottolenghi

Ingrediënten
-
- 50 ml olijfolie, plus 2 el extra om te serveren
- 6 teentjes knoflook, gepeld en geplet
- 1 x 400g blik kikkererwten, uitgelekt en drooggedept
- 2 theelepels warm gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- ¾ eetlepel tomatenpuree
- Zout en zwarte peper
- 40 g peterselie, bladeren geplukt en grof gehakt
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 4 el baby kappertjes
- 80g groene olijven van goede kwaliteit, ontpit en grof gescheurd
- 250g kerstomaatjes
- 2 theelepels basterdsuiker
- ½ el karwijzaad, licht geroosterd en fijngestampt
- 250g gedroogde orecchiette
- 500 ml groentebouillon
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd20 min
-
Kooktijd30 min
Bereiding
-
Doe de eerste zes ingrediënten en twee theelepels zout in een grote sauteerpan waarvoor u een deksel hebt, zet hem op een matig vuur en bak zachtjes gedurende acht minuten, vaak roerend, tot de kikkererwten licht knapperig zijn. Doe een derde van de kikkererwten over in een kommetje, om als garnering te gebruiken.
-
Meng in een tweede kom de peterselie, citroenschil, kappertjes en olijven en voeg tweederde van dit mengsel toe aan de sauteerpan met de kerstomaatjes, suiker en karwijzaadjes, en bak nog twee minuten onder regelmatig roeren.
-
Voeg de pasta, bouillon en 200 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur op middelhoog, dek af met een deksel en laat ongestoord 12-14 minuten koken, tot de pasta beetgaar is.
-
Roer de rest van het peterseliemengsel erdoor, besprenkel met de resterende twee eetlepels olie en garneer met de gebakken kikkererwten en flink peper.