
Geroosterde Courgette met Harissa en Yoghurt
Geroosterde Courgette met Harissa en Yoghurt
Geschreven door Yotam Ottolenghi

Ingrediënten
-
2 courgettes, schuin in plakken van 5 cm gesneden (400 g)
-
1 gele paprika, steel en zaadlijsten verwijderd en weggegooid, vruchtvlees in 6 brede repen gesneden
-
45 ml olijfolie
-
Fijn zeezout en zwarte peper
-
2 eetlepels geplukte dille (5g), grof gehakt
-
1⅓ eetlepel geplukte peterselieblaadjes (5g), grof gehakt
-
½ sjalot, in dunne halve maantjes gesneden
-
1 teen knoflook, gepeld en fijngestampt
-
1 rode chilipeper, steel, zaadjes en merg verwijderd en weggegooid, vruchtvlees in 1 mm dunne rondjes gesneden
-
1 theelepel granaatappelmelasse
-
2 theelepels appelciderazijn
-
½ theelepel suiker of ahornsiroop
-
1 eetlepel roze harissa
-
150 g Griekse yoghurt
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd25 min
-
Kooktijd20 min
Bereiding
-
Verwarm de oven tot 240°C. Leg de courgettes en paprika op een grote bakplaat bekleed met bakpapier, strooi er een eetlepel olie en een kwart theelepel zout over en schep om. Bak 15 minuten, tot de courgettes licht geblakerd en gaar zijn. Doe ze in een kom, laat 15 minuten afkoelen en roer de kruiden erdoor.
-
Meng ondertussen de sjalot, knoflook, chilipeper, melasse, azijn, suiker, een snufje zout en flink wat peper in een kleine kom en laat 20 minuten marineren, af en toe roeren. Roer de harissa en de resterende twee eetlepels olie erdoor en zet apart.
-
Roer een achtste theelepel zout door de yoghurt en zet apart.
-
Verdeel om te serveren de yoghurt over de bodem van een grote schaal, leg de courgettes erop en besprenkel met het uienmengsel.