
Geblancheerde Bonen Bundeltjes
Geblancheerde Bonen Bundeltjes
Geschreven door Donna Hay

Ingrediënten
-
800 gram sperziebonen, bijgesneden
-
8 plakjes prosciutto
-
microkruiden of kleine kruiden, optioneel, om te serveren
-
60 gram ongezouten boter
-
2 eetlepels extra virgine olijfolie
-
¼ kopje geschaafde amandelen
-
2 eetlepels witte balsamico of witte wijnazijn
-
2 theelepels grove mosterd
-
zeezout
-
gemalen zwarte peper
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd15 min
-
Kooktijd15 min
Bereiding
-
Kook de bonen in een grote pan met kokend water gedurende 1-2 minuten of tot ze heldergroen en knapperig zacht zijn. Giet af, spel koud onder koud stromend water. Laat uitlekken en verdeel in 8 gelijke bundels.
-
Wikkel een plakje prosciutto rond het midden van een bundeltje bonen en draai het bovenaan dicht om het vast te zetten. Herhaal dit met de rest van de plakjes prosciutto en de bonenbundels.
-
Om de dressing te maken, smelt u de boter in een koekenpan op hoog vuur tot hij donkerbruin is. Voeg de olie en de amandelen toe. Bak 2 minuten of tot de amandelen geroosterd zijn. Haal van het vuur en roer de azijn, mosterd, zout en peper erdoor.
-
Leg de bonenbundels op een grote schaal. Sprenkel de warme dressing over de bundels, bestrooi met de kruiden en serveer.