Skip to main content
Geblancheerde Bonen Bundeltjes

Geblancheerde Bonen Bundeltjes

Geblancheerde Bonen Bundeltjes

Eenvoudig en smakelijk bijgerecht, net even anders dan 'gewoon' boontjes. Geserveerd met een dressing op basis van 'beurre noisette'.

Geschreven door Donna Hay

Total Time
15 min
Difficulty
Easy
Geblancheerde Bonen Bundeltjes

Ingrediënten

  • 800 gram sperziebonen, bijgesneden

  • 8 plakjes prosciutto

  • microkruiden of kleine kruiden, optioneel, om te serveren

  • 60 gram ongezouten boter

  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie

  • ¼ kopje geschaafde amandelen

  • 2 eetlepels witte balsamico of witte wijnazijn

  • 2 theelepels grove mosterd

  • zeezout

  • gemalen zwarte peper

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    15 min
  • Kooktijd
    15 min

Bereiding

  1. Kook de bonen in een grote pan met kokend water gedurende 1-2 minuten of tot ze heldergroen en knapperig zacht zijn. Giet af, spel koud onder koud stromend water. Laat uitlekken en verdeel in 8 gelijke bundels.

  2. Wikkel een plakje prosciutto rond het midden van een bundeltje bonen en draai het bovenaan dicht om het vast te zetten. Herhaal dit met de rest van de plakjes prosciutto en de bonenbundels.

  3. Om de dressing te maken, smelt u de boter in een koekenpan op hoog vuur tot hij donkerbruin is. Voeg de olie en de amandelen toe. Bak 2 minuten of tot de amandelen geroosterd zijn. Haal van het vuur en roer de azijn, mosterd, zout en peper erdoor.

  4. Leg de bonenbundels op een grote schaal. Sprenkel de warme dressing over de bundels, bestrooi met de kruiden en serveer.