Skip to main content
Vruchtentaart met Gele Room

Vruchtentaart met Gele Room

Vruchtentaart met Gele Room

Deze taart met verse vruchten kan je gemakkelijk een dag eerder voorbereiden, maar het daadwerkelijk samenstellen van de taart kan het beste gebeuren vlak voordat de taart gegeten gaat worden. Zo blijven de verse vruchten het best!

Geschreven door Erica's Sweet Tooth

Total Time
3h 30 min
Difficulty
Easy
Vruchtentaart met Gele Room

Ingrediënten

  • Korstdeeg
    • 1 grote eidooier
    • 15 ml volle slagroom of crème fraîche
    • ½ theelepel vanille extract
    • 165 gram bloem, gezeefd
    • 130 gram poedersuiker
    • ¼ theelepel zout
    • 120 gram ongezouten boter, in kleine blokjes
    Banketbakkersroom
    • 480ml volle melk
    • 125 gram kristalsuiker
    • 60 gram maizena
    • 2 eidooiers
    • 1½ teelepel vanille extract
    • 45 gram ongezouten boter, in kleine blokjes
    Garnering
    • 2 kiwi's
    • ~20 grote aardbeien
    • handvol frambozen, bosbessen en/of bramen

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    60 min
  • Kooktijd
    3h 30 min

Bereiding

  1.  Korstdeeg
    • Meng de eierdooier, crème fraîche en het vanille extract in een kom en zet dit apart;
    • Meng bloem, suiker en zout in een grote kom;
    • Voeg de boter toe aan het bloemmengsel en meng dit tot het een kruimelig geheel is;
    • Voeg nu het mengsel met de eierdooier toe en kneed het deeg tot het één geheel is;
    • Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minimaal 60 minuten (tot maximaal 24 uur) rusten in de koelkast;
    • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 28cm doorsnede. Bekleed een springvorm van 24cm met het deeg en leg deze vervolgens 30 minuten in de vriezer;
    • Verwarm de oven voor op 190 °C.  Leg een royaal vel bakpapier op de deegbodem met daarop de blindbakvulling en bak de taartbodem 30 minuten. Verwijder de blindbakvulling en bak de taartbodem vervolgens in 5-8 minuten goudbruin;
    • Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.
  2. Banketbakkersroom
    • Meng de melk en een kwart van de suiker in een pan boven een gematigd vuur, totdat dit begint te koken;
    • Meng ondertussen de eierdooiers en de resterende suiker in een andere kom gedurende 15 seconden. Voeg vervolgens de maizena toe en meng tot dit tot een lichtgeel en dik geheel is;
    • Als de melk aan de kook raakt kan deze langzaam toegevoegd worden aan het mengsel van eierdooiers en maizena, blijf constant roeren;
    • Doe het mengsel terug in de pan en verwarm dit tot het aan de kook is en dikker begint te worden;
    • Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de boter en het vanille extract toe. Roer tot het een geheel is;
    • Zeef het mengsel om klontjes te voorkomen;
    • Dek het mengsel af met vershoudfolie en laat het afkoelen in de koelkast voor tenminste 3 uur totdat het mengsel stijf is. Zorg ervoor dat het vershoudfolie contact maakt met de bovenkant van het mengsel, zodat geen vel ontstaat.
  3. Samenstellen
    • Vul de taartbodem met de banketbakkersroom;
    • Bedek de taart met het fruit.