Skip to main content
No-Bake Cheesecake

No-Bake Cheesecake

No-Bake Cheesecake

Deze ongebakken cheesecake is gemaakt met witte chocolade, tijm, Griekse yoghurt en honing. Het klinkt misschien als een wonderlijke combinatie, zeker met de tijm in een zoete taart, maar het is echt heel erg lekker. De structuur van de taart zit ergens tussen een kwarktaart en no-bake cheesecake.

Geschreven door Yotam Ottolenghi

Total Time
2h 40 min
Difficulty
Easy
No-Bake Cheesecake

Ingrediënten

    • 500 gram yogurt Griekse stijl
    • 200 gram haverkoekjes of digestives
    • 60 gram boter, gesmolten
    • 1½ el verse tijmblaadjes
    • 400 gram roomkaas
    • 40 gram poedersuiker
    • 1 citroen
    • 150 gram witte chocolade, grof gehakt
    • 60 gram honing

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    40 min
  • Kooktijd
    2h 40 min

Bereiding

  1. Bekleed een springvorm van 23 centimeter met bakpapier en zet hem opzij.
  2. Bekleed een zeef met een schone theedoek en zet hem op een kom. Schep de yoghurt erin en haal de randen van de theedoek bij elkaar. Knijp de yoghurt in de doek uit zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt. Je houdt ongeveer 340 gram dikke yoghurt over. Zet deze tot gebruik opzij en gooi het vocht weg.

  3. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller. Roer de kruimels met de gesmolten boter en 1 eetlepel tijmblaadjes door elkaar en druk het mengsel op de bodem van de springvorm uit tot een gelijkmatige laag. Zet in de koelkast.

  4. Klop de roomkaas, uitgelekte yoghurt, poedersuiker en citroenrasp tot een glad en gelijkmatig mengsel: doe dat in een standmixer of in een kom met een handmixer. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Doe de chocolade daarvoor in een kom en zet deze op een pan met een laagje kokend water. Let erop dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende smelten. Schep de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel en klop het glad.

  5. Strijk het roomkaasmengsel gelijkmatig uit over de koekjesbodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm vlak voor je de taart gaat serveren de honing met de overige tijmblaadjes in een steelpannetje tot hij zacht en vloeibaar is. Haal de pan van het vuur en sprenkel de honing over de cheesecake.