Skip to main content
Bosbessen-Crumblemuffins

Bosbessen-Crumblemuffins

Bosbessen-Crumblemuffins

Bosbessen zijn altijd al een favoriete smaak voor in muffins. De reden is hun unieke eigenschap om tijdens het bakken in model te blijven en hun heerlijke karakteristieke smaak te behouden. Gebruik altijd een muffinbakplaat, alleen vormpjes zijn niet stevig genoeg!

Geschreven door Yotam Ottolenghi

Total Time
1h 10 min
Difficulty
Easy
Bosbessen-Crumblemuffins

Ingrediënten

    • 360 gram bloem
    • 3½ theelepel bakpoeder
    • 1/3 theelepel zout
    • 2 kleine scharreleieren
    • 230 gram fijne kristalsuiker
    • 100 gram boter, gesmolten
    • 240 ml melk
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 1 kleine granny smith-appel (ongeschild), in blokjes van 1 cm
    • 200 gram verse bosbessen of blauwe bessen, plus wat extra voor bovenop
    Kruimeldeeg
    • 100 gram bloem
    • 33 gram fijne kristalsuiker
    • 66 gram koude boter, in kleine blokjes

Benodigde Tijd

  • Bereidingstijd
    40 min
  • Kooktijd
    1h 10 min

Bereiding

  1. Kruimeldeeg
    • Doe de bloem met de suiker en boter in een kom en meng alles met de vingertoppen of in de keukenmachine tot het gelijkmatig kruim is. Er mogen geen klontjes boter inzitten. Let op als je een keukenmachine gebruikt; de massa kan in een paar seconden in echt deeg veranderen!
  2. Bosbessen-crumblemuffins
    • Verhit de oven tot 170 °C. Zet papieren vormpjes in de holletjes van de muffinbakplaten
    • Zeef de bloem met bakpoeder en zout en zet opzij. Klop in een grote mengkom de eieren, suiker en gesmolten boter (die niet te heet mag zijn) door elkaar. Roer de melk en citroenschil erdoor en schep er rustig de appelblokjes en bosbessen door
    • Voeg het bloemmengsel aan de natte ingrediënten toe en spatel alles rustig door elkaar tot het net is vermengd; het beslag moet ongelijkmatig en klonterig zijn
    • Vul de muffinvormpjes tot de rand met beslag. Zet een bergje kruimeldeeg bovenop en schik daar nog wat bessen op. Bak de muffins 25-30 minuten tot een in het midden gestoken spies er droog uitkomt. Haal de nog warme muffins uit de vormpjes.