
Rode Paprikasoep
Rode Paprikasoep
Op een warme zomerse dag, als het erg heet is, is een kom koele soep soms erg lekker. Dit is een klassieke soep die ook warm heerlijk is, maar op een hete zomerdag het beste ijskoud gegeten kan worden, gecombineerd met fris garnituur.
Geschreven door Jamie Oliver

Ingrediënten
-
- 2 uien, gepeld en grof gehakt
- 4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
- 4 rode paprika's, zonder zaadjes, grof gehakt
- 1 verse, rode Spaanse peper, gehalveerd, zonder zaadjes, grof gehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 liter kippenbouillon
- een klein bosje verse basilicum, alleen de blaadjes
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- ¼ komkommer
- 1 stengel bleekselderij
- extra vierge olijfolie
- cayennepeper
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd20 min
-
Kooktijd45 min
Bereiding
-
Doe de gehakte ui, knoflook, paprika en peper met de olijfolie in een grote pan en laat ze met deksel 20 minuten op matig vuur bakken. Roer ze elke 3 tot 4 minuten om. Schenk de bouillon bij de groenten in de pan. Breng het mengsel aan de kook, draai het vuur wat lager en laat nog 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
-
Giet de soep in een blender of keukenmachine en doe er de basilicum en de rodewijnazijn bij. Mix en proef of er zout of peper bij moet en zorg dat de soep op smaak is. Giet de soep in een schaal en laat hem afkoelen. Wacht tot hij goed is afgekoeld, dek dan de kom af en zet hem in de koelkast tot hij echt helemaal koud is.
-
Maak ongeveer 10 minuten voordat je de soep gaat serveren de garnering klaar. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in heel kleine stukjes. Schil het vezelige buitenste laagje van de bleekselderij, maak de stengel schoon en hak ook die in heel kleine stukjes. Garneer de soep door er de gehakte komkommer en bleekselderij in te strooien. Sprenkel er een beetje extra vierge olijfolie in en maak de soep af met een snuf cayennepeper.