
Geroosterde Aubergine met Saffraanyoghurt
Geroosterde Aubergine met Saffraanyoghurt
Geschreven door Yotam Ottolenghi

Ingrediënten
-
- 3 middelgrote aubergines, in 2cm dikke plakken of parten
- olijfolie om te bestrijken
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- een handvol granaatappelpitten
- 20 basilicumblaadjes
- grof zeezout en zwarte peper
Saffraanyoghurt
- een snufje saffraandraadjes
- 3 eetlepels heet water
- 180 gram Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2½ eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
Benodigde Tijd
-
Bereidingstijd20 min
-
Kooktijd40 min
Bereiding
-
Laat voor de saus de saffraan 5 minuten in een kommetje met het hete water trekken. Giet het geheel in een schaal met daarin de yoghurt, knoflook, citroensap, olijfolie en wat zout. Klop alles tot een gladde, goudgele saus. Proef of er nog wat zout bij moet en zet hem afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
-
Verhit de oven tot 220 °C. Leg de plakken aubergine op een ovenrooster, bestrijk beide kanten royaal met olie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze 20-35 minuten in de oven tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen. U kunt de plakken aubergine in de koelkast 3 dagen bewaren; laat ze voor het serveren op kamertemperatuur komen.
-
Schik de plakken aubergine op een grote schaal en laat ze elkaar iets overlappen. Sprekel de saffraanyoghurt eroverheen, bestroo met de pijnboom- en granaatappelpitten en schik de basilicumblaadjes erop.